Hurrá, Finnországba utazunk - de mivel?

2008.01.13. - 00:55 | 1 komment

Mielőtt még lezárnám a blogot, szeretnék összeszedni pár dolgot, ami talán hasznos lehet a Finnországba készülőknek.
Első körben néhány tipp ahhoz, hogyan utazzunk Finnországba. A legegyszerűbb természetesen, ha repülővel megyünk, kocsival vagy vonattal nekivágni a hosszú útnak nem érdemes, hacsak nem egy nagyobb körutat tervezünk vagy szükség van kint az autóra. Sajnos Magyarországról jelenleg nincs közvetlen fapados járat, így átszállás nélkül csak a Malév és a Finnair járataival utazhatunk. Malévnál a legolcsóbb retúr jegy amit találtam kb. 60 ezer Ft (illetékekkel együtt), a Finnair kicsivel drágább. Ha csak egy útra szeretnénk váltani a jegyünket bajban leszünk, mivel a Malév az egy útra szóló jegyeket majdnem háromszor drágábban adja a retúr jegy áránál! Mindenképpen érdemes szétnézni a fapados társaságoknál, hiszen, ha sikerül akciós jegyeket kifognunk, még átszállással is jóval olcsóbban megúszhatjuk az utazást. Például mehetünk Wizz Airrel Varsóba vagy Stockholmba, ahonnan a finn fapados Blue1-nal juthatunk el Helsinkibe. A SAS gépei Bécsből indulnak Helsinkibe, sokszor szintén kedvező árakon. Stockholmból és Tallinból utazhatunk akár komppal is.

Helsinkiben a repülőtér és a belvárosi vasútállomás között közvetlen buszjárat közlekedik (a 615, 615N, 615T, 615TK jelzésű buszok, Rautatientori-vasútállomás, Lentoasema-repülőtér). A reptérről az első busz munkanapokon 05:35-kor, hétvégén 06:05-kor, míg az utolsó 01:05-kor indul. Az utat kb. 45 perc alatt teszi meg, a jegy 3,6 euróba kerül. Ha taxival szeretnénk menni, érdemes az Airport Taxit választani, ez kisbuszos rendszerben szállítja az utasokat, így 1-2 főnek 22 EUR, 3-4 főnek 28 EUR, míg 5-6 főnek 40 EUR az út.


Nagyobb térképre váltás

Finnországon belül a Blue1-nal számos nagyobb finn városba viszonylag olcsón eljuthatunk, szinte annyiért mint vonattal vagy busszal. Ha van helyi diákigazolványunk 50% kedvezményt kapunk a vasútnál és a távolsági buszoknál, a nemzetközi diákot sajnos nem fogadják el.
.

Címkék: finnországba utazunk

A bejegyzés trackback címe:

https://helsinki.blog.hu/api/trackback/id/tr67287658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoli · http://my.opera.com/zoligrg89 2008.01.14. 18:10:05

Köszi!
Nagyon hasznos! :D
 
süti beállítások módosítása