weird weekend

2007.12.10. - 02:16 | Szólj hozzá!

Mindkét nap kísérletem volt, de azért tegnap este belefért egy kis szombat esti láz. Most vittem magammal a fényképezőt is, néhány képet feltöltöttem az albumba.
Az itt borzasztóan népszerű karaoke bárok egyikében startoltunk, de erősen meglepődtünk az egy négyzetméterre jutó szürrealitás faktoron. Először is, azt tudni kell, hogy itt Helsinkiben az emberek nagy része baromi jól néz ki. Sportosak, vékonyak, stílusosak, utolsó divat szeinti haj, stb. Ez egyaránt igaz a fiatalokra és idősekre. Még a legöregebb emberek is olyan ámulatba ejtően fittek és ruganyosak, hogy sírhatnékom támad, ha az otthoni helyzetre gondolok. Több mint három hónap alatt az ember szeme könnyedén hozzászokik ehhez a látványhoz, így csak pislogtunk, mikor beléptünk a pár négyzetméternyi ..... hát.... hmm... kocsmába.  Az átlagéletkor 40 felett, körben mindenhol egészen ijesztő sebhelyes arcú, nagydarab palik kissé elnyúzott nőkkel, Győzike hasonmás egyedül, de feltűnően, magukat Elvisnek képzelő nagypapák sokdioptriás feleségekkel, nyuszifüles fehér öltönyös pali világszépe csajjal, szép fiatal lányok rá se bírok nézni férfiakkal. Azonban kis nemzetközi társaságunkat mindez nem törte le, úgyhogy volt éneklés meg miegyéb. Próbálkoztak is a furcsa férfiak, de szerencsére egyáltalán nem voltak olyan erőszakosak, mint ahogy ez például Kőbányán történt volna.



Utána az Onnelában folytattuk, az elég jó volt, kivéve a fél órás sorban állást, ugye. A rockteremben mini Sakáltanyába tévedtünk, a bár tele volt jól szituált huszasokkal és harmincasokkal, a pop terem külföldiekkel és finnekkel vegyesen, az rnb-re pedig főleg a latinok és feketék indultak be. Nekem az abszolút kedvenc a suomi pop terem. Mikor a finnek a gagyi popzenéjükre az asztalokon állva-fekve, összeölelkezve, hányásszagban tombolnak, na az nem semmi.:) Én komolyan nem is értem, hogy tudnak a csendes távolságtartásból némi alkohol hatására ilyen partiállatokká vátozni.
.

Címkék: fotó divat finnek nightlife

A bejegyzés trackback címe:

https://helsinki.blog.hu/api/trackback/id/tr53258653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
 
süti beállítások módosítása