december

2007.12.02. - 19:19 | 3 komment

Végre valahára vége a novembernek! A finnek szerint ez a legsötétebb és legunalmasabb hónap, én pedig teljes mértékben egyetértek. Nagyon vártam már, hogy jöjjön a december és hozza magával a karácsonyi készülődést, a díszkivilágítást, a havat, a korcsolyapályát, a fenyőillatot, az életet.
És tessék, még csak másodika van, de Helsinki már havas, fényes és ünnepi lázban ég. A boltok meglepő módon ma is nyitva voltak, pedig ugye vasárnap van és Finnországban az szent dolog, de úgy látszik e felett itt is szemet hunynak a karácsonyt megelőző vásárlásdömpingben.

Tegnap erasmus pre-christmas bulin voltunk, azt mondták, jön a Miki is. Ettünk teljesen ízetlen tejberizst, fahéjas kekszet, kicsit odaégett, de amúgy finom sütit, és ittuk az  elmaradhatatlan glögit. A glögi édes, vörös svéd ital, olyasmi mint a fűszerezett forraltbor, csak alapból alkoholmentes, de persze előfordul, hogy nem.:) Volt hamiskás, ám annál lelkesebb kórus csupa pirosban, kissé őrült, de még sokkal lelkesebb karmesterrel.
Újra kiderült, hogy a kínaiak roppant jó fejek, és azt is megtudtuk, hogy akik különböző tartományokból jöttek, alig értik meg egymást a saját nyelvükön. Meghökkentünk, hogy a Mikulás fiatal és lány, bár azt hiszem átvágtak minket, de legalább kaptam egy csomag rágót.



Ma viszont - végre! - találkoztam a Mikulással, tényleg! Épp plázázott és fűzte a csajokat, de rendes volt, integetett.:)


(Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy bocsánatot kérjek a húgomtól, amiért a Pocahontasos mozi után tőlem tudta meg, hogy mi a helyzet Mikulás fronton. Bár még mindig a szememre veted, azért remélem, így is teljes életet fogsz élni, de ha nem, ismerek néhány jó pszichológust.:)
.

Címkék: fotó karácsony blabla nightlife

A bejegyzés trackback címe:

https://helsinki.blog.hu/api/trackback/id/tr88249940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bea 2007.12.02. 20:36:36

Hát egy örök életre megnyomorítottál...na akkor aktuális lett volna a "majd megtudod" idegörlő aranyköpésed.
na jó azért már túl vagyok rajta azt hiszem.

Lodovik Trema · http://lodovik.blog.hu 2007.12.03. 16:59:16

Neked nem a vizsga miatt kéne aggódnod? o_O

December elején itt már mindenki a könyvek fölött ülve remeg és könnyezö szemmel és vegyes érzelmekkel gondolnak csak a vizsgákat lezáró partikra.

Amugy szép blog, a jövöben jobban beleásom magam az archivumba.

helsinki 2007.12.03. 19:35:37

Hát nem igazán vannak vizsgáim... Pár órám van csak, azokból is csupán beadandók. A szakdogámhoz csinálok kísérleteket, a jelen fázisában pedig az sem igényel nagy szellemi erőfeszítést, csak rengeteg időt. Majd ha hazamegyek, akkor lesz mi miatt aggódni.. De nektek kitartást!

Köszi! Én már régebben rátaláltam a tietekre, bele is szerettem Izlandba.:)
 
süti beállítások módosítása